PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα ψαρια δεν ειναι ζωα


delta66
30-07-12, 16:49
Μετα λυπης μου διαπιστωσα οτι τα ψαρια δεν θεωρουνται ζωα συντροφιας και ουτε καν ζωα (αφου δεν ειναι .... θηλαστικα!!!??),
Αυτα εγιναν σε μια ερωτηση μου σε σελιδα στο facebook του μελους:
M.K.O. Psychanimal "Ψυχολόγοι και Άλλοι Επιστημόνες για την Ενημέρωση Υπέρ της Προστασίας Ζώων με θεμα την ανακοινωση σχετικα με το "Διεθνές συνέδριο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς στη Βραυρώνα" (International Companion Animal Welfare Conference)
http://www.facebook.com/notes/psychanimal-ngo-mko/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%B6%CF%89%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%C E%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B1-international-c/360986117306062

Για οσους δεν εχουν λογαριασμο, αντιγραφω τη μινι συζητηση:
(Ανακοινωση)
Στην Βραυρώνα Αττικής θα πραγματοποιηθεί φέτος 16 - 18 Οκτωβρίου 2012 το Διεθνές Συνέδριο για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς (International Companion Animal Welfare Conference).

Το πλήρες πρόγραμμα και λεπτομέρειες, για το πώς να εγγραφείτε, ώστε να πάρετε μέρος στις εργασίες του, θα γίνουν γνωστά πολύ σύντομα. Το ξενοδοχείο «Mare Nostrum» στη Βραυρώνα θα φιλοξενήσει τη διήμερη διάσκεψη, και αν είστε μέλος – εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου και θα θέλατε να συμμετάσχετε ή διατυπώσετε τις απόψεις σχετικά με το περιεχόμενο του συνεδρίου, μπορείτε, να στείλετε τις προτάσεις στο email των διοργανωτών: international@dogstrust.org.uk.

Η πρόεδρος του ICAWC, Clarissa Baldwin, τονίζει στο χαιρετισμό με τον οποίο προαναγγέλλει το συνέδριο: «ελπίζουμε να δούμε όσους περισσότερους από εσάς είναι δυνατόν και αυτή τη χρονιά και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για την ευζωία των ζώων, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη θαυμάσια ελληνική φιλοξενία».
σχολια:

Spyros Delta: Στα ζωα συντροφιας συμπεριλαμβανονται τα ψαιρα (ενυδρειων)?

Psychanimal N.G.O. M.K.O: Αν ρωτατε εμας τα ψαρια ειναι για να ειναι στο φυσικο τους περιβαλλον αλλα στο συμποσιο δεν ξερουμε αν τα συμπεριλαμβανουν To Animal Welfare ασχολειται με την ευζωία ενώ τα Δικαιώματα των Ζώων με την ζωη των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον
Psychanimal N.G.O. M.K.O: τα ψάρια δεν ειναι ζωα με την εννοια του θηλαστικού, ειναι αμφίβια επισης

Evangelia Hadjitryphonos: Ε, λοιπόν και τα ψάρια είναι συντροφιάς και όλα με όσα θέλεις να ασχολείσαι στο σπίτι σου μαζί τους και να αισθάνεσαι πως έχεις κάποιο πλάσμα εκεί για σένα.
Evangelia Hadjitryphonos: Η ευζωϊα είναι πολύ σημαντικό πράγμα γιατί συνδέεται με τον έλεγχο της βίας και της κακοποίησης. Αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιηθεί.

Spyros Delta: Το συνεδριο ονομαζεται "Διεθνές Συνέδριο για την Ευζωία των Ζώων Συντροφιάς" και τα ψαρια καλως ή κακως οπως και πολλα αλλα ζωα μπορουν και κρατανε συντροφια στον ανθρωπο.
Τα ψαρια ειναι πολυ δυσκολα ζωα, να καταλαβουν πολλοι τι χρειαζονται για να εχουν ευζωια.
Αν γινεται ολοκληρο "θεμα" για τα θηλαστικα που ειναι πανευκολα συγκριτικα με τα ψαρια στη συντηρηση τους, καλο θα ηταν να εξεταστει και λιγο το θεμα των "διακοσμητικων" (οπως λενε δυστυχως ακομα) ψαριων, που ολοι σχεδον αγοραζουνε μια γυαλα που δεν κανει ουτε για λουλουδια και βαζουν μεσα ζωντανα που καιγονται κυριολεκτικα (απο την αμμωνια) στους ιδιους τους τους ρυπους.

Psychanimal N.G.O. M.K.O: Το θεμα δεν ειναι το αν ενα ζωο ειναι ευκολο η δυσκολο η το αν ο ανθρωπος το εχει κανει κατοικιδιο. Για εμας σαν οργανωση τα ψαρια δεν θεωρουνται κατοικιδια ουτε για κανεναν υποστηρικτή των δικαιωμάτων των ζώων. Η απελευθερωση τους στην φυση ειναι για μας η καταλληλη για αυτα λυση και η παταξη των συμφεροντων που τα συνοδευουν και ειναι τεραστια. Αυτη ειναι η δικη μας θεση και θεωρουμε σαν οργανωση κακοποιηση το να τα εχουν κλεισμενα οι ανθρωποι σε περιορισμενο χωρο για οπτικη απολαυση. Κανονικα τα ιδια ψαρια στο φυσικο τους περιβαλλον χωρις τον ανθρωπο να τα εκμεταλευεται ειχαν τεραστιες περιοχες για να διανυουν και φυσικα οχι μονο ενα ενυδρίο οσ μεγαλο κι αν ειναι. Σκεφτειτε εσεις να ζουσατε ολη τη ζωη σας μονο σε ενα σπιτι 40 τετραγωνικα χωρις να βγειτε ποτε εξω και να βλεπετε απο το παραθυρο οσα σας περιμεναν αν ησασταν ελευθερος. σκεφτειτε να σας φερνουν καθε τοσο νεα παρεα που δεν σας αρεσει παντα η να πεθαινουν συντροφοι σας μεσα εκει. εχουμε φτασει να εχουμε ενυδρεια μεχρι και πανω απο καζανακια στις τουαλετες. Τα ψαρια μπορει ναμην ειναι θηλαστικα αλλα ειναι απο τα πιο κακοποιημενα ειδη στη γη.Εμεις ειμαστε εδω οχι για την υποκριτικη φιλοσοφια της ευζωίας αλλα για να μεταδώσουμε την θεση για τα δικαιωματα τους και η δυσκολη συντηρηση τους κανει ακομη πιο προφανες οτι δεν ειναι για να συντηρουνται ως κατοικιδια, ειναι για να πλεουν και να διανυουν αποστασεις. Το συνεδριο εχει κοινοποιηθει για λογους ενημερωσεις αλλα η δικη μας οπτικη δεν ειναι αυτη της ευζωιας που εχει οδηγησει ζωα σε πειραματα και σε σφαγεια σε δηθεν καλες συνθηκες ζωης. Η θεση μας ειναι οτι τα αγρια ζωα και τα ψαρια ανηκουν στη φυση και αλλα ειναι τα ζωα που κανουν για κατοικιδια και αυτα με συνεση και καταλληλη φροντιδα. Εχουμε ομως φτασει στην κοινωνια μας να θρωρουμε κατοικιδια το φιδι το κουναβι και τον χαμαιλεωντα η το κροκοδειλακι με ολατα συμφεροντα που συνεπαγεται ενα τετοιο παρανομο εμποριο. Και πισω απο τα ψαρια ενυδρειου υπαρχουν τα ιδια ακριβως συμφεροντα.

Spyros Delta: Κατ'αυτη τη λογικη ολα τα ζωα επρεπε να ζουν ελευθερα στη φυση, και να μην υπηρχαν ουτε ζωα εργασιας ουτε συντροφιας ουτε τροφης κλπ
Δεν διακρινω καθολου ρεαλισμο.
Στο εξωτερικο εχει ηδη ξεκινησει εδω και καιρο εκστρατεια με καλα αποτελεσματα, σε καμια 100στη χρονια θα ακολουθησουμε κι εμεις.

Να ξερετε μονο οτι ολα τα ψαρια στα ενυδρεια δεν ειναι αγρια. Στην συντριπτικη πλειοψηφια τους εχουν εκτροφει οπως τα σκυλακια για ζωα "συντοφιας", πωλουνται νομιμα κι αυτα, και υπαρχουν ειδη που μπορουν να ζησουν σε ενυδρειο κοντα στον ανθρωπο, οσο κι ενας σκυλος. Αυτο που επρεπε να κοιταξουμε ειναι να μη χοντραινει το θεμα, με ενυδρεια καζανακια οπως λετε, γυαλες, καρχαριες κλπ
Πολλοι εχουν καταφερει και διατηρουν ψαρια σε αξιοπρεπεις συνθηκες που ζουν υγειεστατα και εχουν προσδοκιμο ακομα και πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που εχουν στη φυση.
Λιγη ενημερωση προς το ευρυ κοινο απο ενα επισημο φορεα ζητησα, βαζωντας στο προγραμμα σιγα σιγα, και αυτα τα ζωα.

Καλη επιτυχια.

Φιλικα
Σπυρος Δελτα
-----------------------------------------------
Με τις υγειες μας :|

Maverick
30-07-12, 17:33
Τι να πεις τώρα σε όσους δε θεωρούν τα ψάρια ζώα... Εδώ στην Ολλανδία μέχρι και τα κεφαλόποδα (χταπόδια, σουπιές, καλαμάρια κλπ) θεωρούνται "ανώτερα ζώα" (αδόκιμος όρος) και υπόκεινται - μαζί με ψάρια, ερπετά, πτηνά, θηλαστικά εκτός των πρωτευώντων - στους αυστηρότερους νόμους σχετικά με πειράματα/έρευνα (θεωρώ και στη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς)...

Το welfare (ευζωία) των ψαριών είναι μεγάλο ζήτημα και ερευνάται επισταμένως τα τελευταία χρόνια. Μέχρι πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε ότι τα ψάρια δε νιώθουν πόνο διότι δεν διαθέτουν παρόμοιο νευρικό σύστημα με τα υπόλοιπα σπονδυλωτά, όμως την τελευταία δεκαετία έχουν προκύψει ευρήματα που τείνουν να ανατρέψουν αυτή τη θεωρία (1. http://www.ingentaconnect.com/content/ufaw/aw/2004/00000013/a00101s1/art00012 2. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168159104000498 3. http://www.int-res.com/articles/dao_oa/d075p131.pdf). Πλέον η πλειοψηφία συγκλίνει στο ότι τα ψάρια αισθάνονται πόνο και επίσης μαθαίνουν να τον αποφέυγουν και να τον αναμένουν.

Τον Ιούνιο βγήκε ένα review σχετικά με στοιχεία για αντίληψη πόνου και από τα δεκάποδα καρκινοειδή, δηλαδή γαρίδες, αστακοί, κάβουρες, καραβίδες (http://www.ingentaconnect.com/content/ufaw/aw/2012/00000021/A00201s2/art00004)!

Τέλος, στο welfare δεν περιλαμβάνεται μόνο η έννοια του πόνου αλλά και του φόβου, του stress, τoυ sociality κλπ

Kotsos
30-07-12, 19:01
Γενικά έχουμε κολήσει στον ορισμό, ή στις θέσεις τις συγκεκριμένης οργάνωσης??

delta66
30-07-12, 19:35
Εγω κολησα με το οτι δεν ασχολουνται με την ουσια του θεματος (ευζωια των ψαριων ως ζωα κι αυτα συντροφιας) και μεταφερονται σε ουτοπιστικες λυσεις (απελευθερωσης ολων των ψαριων στους φυσικους βιοτοπους) και παιχνιδι με τις λεξεις (τα ψαρια δεν ειναι θηλαστικα ζωα κλπ)

Maverick
30-07-12, 19:50
Και μιλάνε σα να μην υπάρχει έννοια "welfare ψαριών", ενώ στην πραγματικότητα είναι στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος λόγω υδατοκαλλιεργειών.

Nick74
30-07-12, 20:33
οκ παντελως ασχετος ο τυπος, και προσπαθει να καλυψει την ασχετοσυνη του με φαμφαρες. Εχει υπ οψη του αν ελευθερωναμε στους βιοτοπους τους τα ψαρια που κραταμε ποσα τελικα απο αυτα θα ηταν σε θεση να επιβιωσουν?
"δεν ειναι ζωα οπως τα θηλαστικα" λεει... ειναι μηπως ...ζωα οπως τα ζαρζαβατικα?

maneni
30-07-12, 21:13
..... Εχει υπ οψη του αν ελευθερωναμε στους βιοτοπους τους τα ψαρια που κραταμε ποσα τελικα απο αυτα θα ηταν σε θεση να επιβιωσουν?....

καποιος συντοπιτης ειπε: "καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη".
Για ρωτα τα ψαρακια σου τι θα θελανε......

κ.ω.σ.τ.α.ς.
30-07-12, 21:15
Δεν τα λεει ζαρζαβατικα.Και οτι κακοποιουντε ψαρια καθημερινα στα καταστηματα και εκτροφεια και πελατες αυτον, ειναι αληθεια. Τα ιδια και με αλλα ζωα.

tzetzos
30-07-12, 22:42
συγγνώμη ...

αλλά όταν οι περισσότεροι εδώ μέσα θεωρούν "χόμπι" το να έχεις ενυδρείο,
απέχει πολύ από τη θέση αυτή;

georot1981
30-07-12, 23:13
εγω ρε παιδια προβληματιζομαι με ολα αυτα και με στενοχωρουν...πολλες φορες εχω ξενερωσει που εχω στο ενυδρειο μου(μαλλον)ψαρια κατευθειαν απο τη λιμνη..δηλαδη φ0...αν ημουν στη ζαμπια το πιο πιθανο ηταν να τα απελευθερωνα και ας εδωσα και σχεδον μισο χιλιαρικο για να τα αγορασω...αν αγορασω αλλες φροντοζες θα κοιταξω να ειναι φ1 τουλαχιστον

yannis
31-07-12, 09:53
Μετα λυπης μου διαπιστωσα οτι τα ψαρια δεν θεωρουνται ζωα συντροφιας και ουτε καν ζωα (αφου δεν ειναι .... θηλαστικα!!!??),
Αυτα εγιναν σε μια ερωτηση μου σε σελιδα στο facebook του μελους:
M.K.O. Psychanimal "Ψυχολόγοι και Άλλοι Επιστημόνες για την Ενημέρωση Υπέρ της Προστασίας Ζώων με θεμα την ανακοινωση σχετικα με το "Διεθνές συνέδριο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς στη Βραυρώνα" (International Companion Animal Welfare Conference)
http://www.facebook.com/notes/psychanimal-ngo-mko/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%B6%CF%89%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B6%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%C E%AC%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B1-international-c/360986117306062

Για οσους δεν εχουν λογαριασμο, αντιγραφω τη μινι συζητηση:
(Ανακοινωση)
σχολια:
-----------------------------------------------
Με τις υγειες μας :|


καλα τους τα πες!

Crazy_Beaver
31-07-12, 12:21
συγγνώμη ...

αλλά όταν οι περισσότεροι εδώ μέσα θεωρούν "χόμπι" το να έχεις ενυδρείο,
απέχει πολύ από τη θέση αυτή;

Τι θα έπρεπε να το θεωρούμε δλδ?:confused:

delta66
31-07-12, 12:31
Εννοει πιστευω και "ευθυνη"

tzetzos
31-07-12, 19:31
Τι θα έπρεπε να το θεωρούμε δλδ?:confused:

μα προφανώς σα να έχεις κατοικίδια.

Από χόμπι έχει κάποιος σκύλο ή γάτα;
Υπάρχουν νόμοι για τις συνθήκες διαβίωσης που προσφέρεις σε ζώα όπως τα παραπάνω..

Crazy_Beaver
31-07-12, 20:15
μα προφανώς σα να έχεις κατοικίδια.

Από χόμπι έχει κάποιος σκύλο ή γάτα;
Υπάρχουν νόμοι για τις συνθήκες διαβίωσης που προσφέρεις σε ζώα όπως τα παραπάνω..


Τι τα έχει, από υποχρέωση;
Ολα τα χόμπυ χρειάζονται σοβαρότητα!Αλλά λιγότερο, άλλα περισσότερο!!!Και τα κατοικίδια χόμπι είναι αφού περνάς τον χρόνο σου μαζί τους επειδή σ αρέσει!

ignatios1993
31-07-12, 20:36
σε εμενα γιατι δεν απαντησε κανεις??? οεο?

delta66
01-08-12, 00:01
καποιος συντοπιτης ειπε: "καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη".
Για ρωτα τα ψαρακια σου τι θα θελανε......
Θα ξεφυγουμε απο το θεμα, αλλα για να μη μιλαμε υποθετικα*, θα προτιμησουν την ασφαλεια και επιβιωση πανω απο ολα.

* Σε επιστημονικα πειραματα που εγιναν σχετικα με τη συμπεριφορα των αφρικανικων κιχλιδων (απο τα πιο νοημων ψαρια), εδωσαν την δυνατοτητα σε "εφηβες" κιχλιδες να επιλεξουν να μπουν σε κοπαδι με νεαρα ψαρια οπου θα ειχαν την δυνατοτητα να ειναι πρωτα στην ιεραρχια και πρωτα στην δυνατοτητα αναπαραγωγης και σιτησης, ή την δυνατοτητα επιλογης να μπουν σε ενα κοπαδι με μεγαλυτερα ψαρια οπου θα ειναι χαμηλα στην ιεραρχια, θα "τρωνε ξυλο", θα ειναι τελευταια στη σιτηση και στην αναπαραγωγη, αλλα δεν θα μπαινουν στη φωτια (καθως θα ειναι πισω σε πιθανη συναντηση με θηρευτες κλπ) και ετσι θα εχουν τη δυνατοτητα να επιβιωσουν, να αναπτυχθουν και να παρουν τη σειρα τους για πιθανοτητα αρχηγιας αργοτερα.
Πρωτο μελημα των ψαριων ηταν η επιβιωση.

Αν τωρα υποθετικα (αλλα μετα απο αυτη την ερευνα) τους διναμε τη δυνατοτητα να επιλεξουν αναμεσα σε ενα μικρο (αλλα οχι και κλουβι) αλλα καθαρο, υγειες με καλη διατροφη, ενα υπερασφαλες με λιγα λογια συστημα (οπως το ενυδρειου ενος ευσυνείδητου ενυδρειοφιλου) και στην ανασφαλεια της λιμνης, δεν αποκλειεται καποια ψαρια να το προτιμουσαν βαση του αποτελεσματος του πειραματος.
Αν προσθεσουμε και οτι δεν θα ειχαν δει ποτε τους απο κοντα την λιμνη (ως ψαρια εκτροφης) και δεν θα ξεραν που να πανε και τι να κανουν, θα ελεγα οτι δεν θα την επελεγαν και πολλα.

kgf12345
01-08-12, 00:38
συμφωνω με τον απο πανω:D απλα να προσθεσω κιεγω τη σκεψη μου,οτι οι περισσοτεροι αντιμετωπιζουμε τα ζωα σαν αυτα να εχουν συνειδηση.δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο,γιατι η ανθρωπινη συμπαθεια ευνοει την επιβιωση τους.μαλιστα καποια απο αυτα εχουν εξελιχθει ωστε να την προκαλουνε κιολας (βλεπε σκυλους),αλλα μεχρι να αποδειχθει οτι εστω καποια ζωα(αν οχι ολα) εχουνε συνειδηση,και δεν ζουνε με βαση τα ενστικτα τους κ μονο δε νομιζω οτι μπορει να βγει ασφαλες συμπερασμα.κατα τη γνωμη μου,αν θελουμε να αποκαλουμαστε "ανωτερο" ειδος θα πρεπει να φερθουμε σε ολα τα ζωντανα σαν ισοτιμα με εμας.
οσο για το αν ειναι χομπι η οχι το ενυδρειο,προσωπικα θεωρω χομπι την ενασχοληση,τις ρουτινες, το διαβασμα,τη μελετη(συνηθειες,συνθηκες,κλπ) και την παρατηρηση συμπεριφορων των ψαριων,και οχι την "παρουσια" τους αυτη καθαυτη.κατα τον ιδιο τροπο μπορει καποιος να ασχοληθει κ με τα σκυλια κ ετσι να το θεωρησω χομπι.κιεγω εχω σκυλο,αλλα δεν το θεωρω χομπι,εκτος απο οταν την παιρνω μαζι σε εκδρομες,η τη βγαζω βολτα.
τωρα οι τυποι εκει με την "ευζωια",αν και κανουνε προσπαθεια στη σωστη κατευθυνση(ισως),νομιζω οτι τα εχουνε λιγο μπερδεμενα...

Nick74
01-08-12, 01:03
καποιος συντοπιτης ειπε: "καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη".



off topic βεβαια, αλλα αυτος που το πε αν μπορουσε να δει το μελλον τον εκοβα αντι γι αυτο να λεγε κανενα "καλυτερα φεσι Τουρκικο παρα Φραγκικο φακιολι" :smt005:smt005:smt005:smt005

(θα βαλω πιπερι στο στομα μου αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση οι παπαδες εβλεπαν καθαροτερα :smt080:smt005 )

Κουραμπιές
01-08-12, 15:23
Γαμωτο, με κοψανε απτη συζητηση και μου σβησανε και σχολια που και καλα "περιειχαν υβρη" τα ξαναγραψα κοσμια και παλι τιποτα. Και με κανανε και μπλοκ....ε και μπηκα απτο λογαριασμο της κοπελιας μου. :) ασχετος ο πρωτος "εθελοντης"

ignatios1993
01-08-12, 15:26
κουραμπιε και εμενα το ιδιο με εκανε μπλοκ...οτι να ναι ειναι οι τυποι...!

maneni
01-08-12, 19:23
....... (αφου δεν ειναι .... θηλαστικα!!!??),.....

καντους μια ερωτηση οτι θελεις να βαλεις στην πισινα σου δελφινια. Αυτα λογιζονται ως ζωα αφου ειναι θηλαστικα?

rtolis
01-08-12, 19:58
Με θλίβει πάρα πολύ η δημοσίευση του Σπύρου. Γιατί το να έχεις κάποιον άσχετο σαν υπεράσπιση στα δικαιώματα των ζώων είναι σαν να δίνεις βορά στο στόμα του λύκου. Θεωρώ τις θέσεις αυτής της κυρίας, συγχωρήστε μου τον σωβινισμό μου, αλλά θεωρώ ότι είναι κυρία, το ίδιο απαράδεκτες με τις θέσεις των υποστηρικτών της άκρατης εκμετάλλευσης των ζώων.
Η στάση της δείχνει παροπιδική και, χωρίς να θέλω να προσβάλλω κάποιον, κάποιες κομματικές θέσεις, επαναλαμβάνω χωρίς να ξέρει τι ακριβώς θέλει να πει. Και δείχνει ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Ακόμα και τον τίτλο "psychanimal" τον θεωρώ καταχρηστικό και με ενοχλεί.
Στα λόγια της βλέπω μόνο παραλήρημα. Ασύνδετες προτάσεις. Έχει ήδη απόψεις γριάς, δεν ξέρω πόσο χρονών είναι.
Θεωρώ το "Καλή επιτυχία" του Σπύρου την καλύτερη απάντηση. Όταν καταλάβεις ότι ο συνομιλητής είναι "3 βαρούν τον Νάκο και 2 τον Κουδουνάκο" που λένε και στα μέρη μου, λες απλώς: έχεις δίκιο.

Aquariujioti
01-08-12, 20:56
[Psychanimal N.G.O. M.K.O: Το θεμα δεν ειναι το αν ενα ζωο ειναι ευκολο η δυσκολο η το αν ο ανθρωπος το εχει κανει κατοικιδιο. Για εμας σαν οργανωση τα ψαρια δεν θεωρουνται κατοικιδια ουτε για κανεναν υποστηρικτή των δικαιωμάτων των ζώων. Η απελευθερωση τους στην φυση ειναι για μας η καταλληλη για αυτα λυση και η παταξη των συμφεροντων που τα συνοδευουν και ειναι τεραστια. Αυτη ειναι η δικη μας θεση και θεωρουμε σαν οργανωση κακοποιηση το να τα εχουν κλεισμενα οι ανθρωποι σε περιορισμενο χωρο για οπτικη απολαυση. Κανονικα τα ιδια ψαρια στο φυσικο τους περιβαλλον χωρις τον ανθρωπο να τα εκμεταλευεται ειχαν τεραστιες περιοχες για να διανυουν και φυσικα οχι μονο ενα ενυδρίο οσ μεγαλο κι αν ειναι. Σκεφτειτε εσεις να ζουσατε ολη τη ζωη σας μονο σε ενα σπιτι 40 τετραγωνικα χωρις να βγειτε ποτε εξω και να βλεπετε απο το παραθυρο οσα σας περιμεναν αν ησασταν ελευθερος. σκεφτειτε να σας φερνουν καθε τοσο νεα παρεα που δεν σας αρεσει παντα η να πεθαινουν συντροφοι σας μεσα εκει. εχουμε φτασει να εχουμε ενυδρεια μεχρι και πανω απο καζανακια στις τουαλετες. Τα ψαρια μπορει ναμην ειναι θηλαστικα αλλα ειναι απο τα πιο κακοποιημενα ειδη στη γη.Εμεις ειμαστε εδω οχι για την υποκριτικη φιλοσοφια της ευζωίας αλλα για να μεταδώσουμε την θεση για τα δικαιωματα τους και η δυσκολη συντηρηση τους κανει ακομη πιο προφανες οτι δεν ειναι για να συντηρουνται ως κατοικιδια, ειναι για να πλεουν και να διανυουν αποστασεις. Το συνεδριο εχει κοινοποιηθει για λογους ενημερωσεις αλλα η δικη μας οπτικη δεν ειναι αυτη της ευζωιας που εχει οδηγησει ζωα σε πειραματα και σε σφαγεια σε δηθεν καλες συνθηκες ζωης. Η θεση μας ειναι οτι τα αγρια ζωα και τα ψαρια ανηκουν στη φυση και αλλα ειναι τα ζωα που κανουν για κατοικιδια και αυτα με συνεση και καταλληλη φροντιδα. Εχουμε ομως φτασει στην κοινωνια μας να θρωρουμε κατοικιδια το φιδι το κουναβι και τον χαμαιλεωντα η το κροκοδειλακι με ολατα συμφεροντα που συνεπαγεται ενα τετοιο παρανομο εμποριο. Και πισω απο τα ψαρια ενυδρειου υπαρχουν τα ιδια ακριβως συμφεροντα]

Καλό είναι οι μη γνώστες της βιολογίας των ιχθύων να μην γενικοποιούν τις απόψεις τους και να μην οδηγούνται σε ακραία συμπεράσματα.
Όσο για το αν τα ψάρια είναι ζώα, καλό είναι να κοιτάμε και καμιά εγκυκλοπαίδεια: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CE%AC%CF%81%CE%B9

Nick74
01-08-12, 21:52
Οτι να ναι...
Μα εντελως οτι να ναι...
Μ.Κ. οργανισμοι στημενοι στο ποδι και "εθελοντες" που τους απαρτιζουν προκειμενου να "απορροφονται" τα κοινοτικα κοδυλια και τιποτα περισσοτερο...


Το σχολιο μου που ουσιαστικα τους λεω οτι δεν ξερουν τι τους γινεται δεν τους πειραξε, αλλα σβησαν αυτο που τους λεω ξεκαθαρα και κοσμιοτατα οτι τα ψαρια εκτροφης αν απελευθερωνονταν στους υποτειθεμενους βιοτοπους τους δε θα επιβιωνε ουτε το 0.1% απο αυτα!!! ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ :smt005

Μετα σε επομενο μυνημα επανερχονται δρυμιτεροι και λενε οτι τα ψαρια ανηκουν ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!! :smt005:smt005:smt005:smt005

Οσο παει και χειροτερευει ...

delta66
01-08-12, 22:34
Θα παρακαλεσω να μην γραφονται επιθετικα σχολια στο FB αν και δικαιολογημενη η αγανακτιση απο την αντιμετωπιση.
Ετσι δημιουργουμε εχθρους ενω χρειαζομαστε συμμαχους.

Nick74
01-08-12, 22:52
εχεις δικιο, αλλα πως να κανεις συμμαχους καποιους που θεωρουν τα ψαρια αμφιβια?
Ειναι κριμα απλα οτι σε αυτους τους ρολους δεν ετυχαν καποια εστω και ελαχιστα πιο καταρτησμενα ατομα

delta66
01-08-12, 23:13
Καλα οπως καταλαβες το λογαριασμο τον διαχειριζονται διαφορα ατομα που δεν ξερεις ο καθενας τι γνωσεις εχει.
Η σελιδα ανηκει εντωμεταξυ σε καποον "εκπροσωπο" στην Ελλαδα, που δεν ειναι απαραιτητο να ασχολειται με το ιδιο αντικειμενο, και να ειναι εξειδικευμενο σε καποιο αλλο ζωο (πχ σκυλους)

Κουραμπιές
02-08-12, 11:17
Εγω εγραψα μεσω της κοπελιας μου (ο spyros st ειμαι) και δεν ξαναγραφω. Εχεις δικιο δεν θα βγει κατι απο ολο αυτο και αν βγει δεν θαναι προς το συμφερον μας. Οποτε δωρον αδωρον.

Nick74
02-08-12, 12:10
που δεν ειναι απαραιτητο να ασχολειται με το ιδιο αντικειμενο, και να ειναι εξειδικευμενο σε καποιο αλλο ζωο (πχ σκυλους)


Τοτε γιατι να μην το ξεκαθαρισουν και να ειναι πιο συγκεκριμενοι περιοριζοντας το σεμιναριο τους στο σκυλο η οποιο/α αλλο ζωο ειναι εξειδικευμενοι?

Οσο και να θελω ρε Σπυρο δεν μπορω να μην τους δω εντελως γελοιους ξερολες, ουτε μπορω να μην τσντιστω βεβαια με την αντιμετωπιση τους.

Αν καποιος δεν εχει σχεση με αυτο που ξεκιναει να λεει καποιος απο που κι ως που να απανταει?
Πηγα εγω ποτε στους reef-αδες να τους πω τις -μηδενικες- αποψεις μου για το ποσο ζωντανο βραχο να χρησιμοποιησουν ή τι skimmer να βαλουν στα ενυδρεια τους? Αφου αν παω να τους συμβουλεψω θα πω καμια λαλακια γα να βαλουν τυρφη και μπολικα φυτα και να ριξουν το ph τους :smt005
Καποιος με ελειψη γενικων γνωσεων (γιατι ρε π.... μου το τι ειναι αμφι-βιο το εχουμε μαθει απο το δημοτικο) απο που κι ως που παιρνει την προτοβουλια να εκτεθει νομιζοντας κι απο πανω πως αυτα που λεει εχουν οποιαδηποτε λογικη βαση?

stratri1
14-08-12, 09:31
Μην στενοχωριόσαστε.
Η προστασία της φύσης και των ζώων έχει αφεθεί σε ηλίθιους και επιτείδιους. Οι πρώτοι για να υποστηρίζουν κάτι που δεν ξέρουν τι είναι και οι δεύτεροι για να γεμίζουν τις τσέπες τους.
Μην περιμένετε να γνωρίζει ο κάθε "φιλόζωος" σχετικά με ζώα που δεν του αποφέρουν κέρδος. Όλες αυτές οι ΜΚΟ δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία.

Iren66
14-08-12, 13:38
Για μένα ειναι επιεικώς απαράδεκτοι οι τύποι στη ΜΚΟ! Το ίδιο και πολλοί "χομπίστες" που κρατούν κατοικίδια σε κακές ή ανώμαλες συνθήκες, ειτε θηλαστικά, είτε ψάρια είτε οτιδήποτε είναι. Τα ψάρια για μένα δεν αποτελούν "χόμπυ" αλλά συγκάτοικους και μέλη της οικογένειας, αφού απο τότε που τα αποκτήσαμε (καθώς και τα άλλα μας κατοικίδια) η ζωή μας αλληλο-προσαρμόζεται και αλληλο-περιορίζεται ωστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συγκατοίκηση όλων μας. Διάβασα το πόστ και το σκεφτόμουν την ώρα που μαγείρευα για τις γάτες μας (ο μπαμπάς μας παράλληλα μαγειρεύει για μας και τα ψαράκια, ξεχωριστά εννοείται ;) και θέλησα να μοιραστώ τη σκέψη μου μαζί σας... όσο για τους συγκεκριμένους, πιστέυω πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια αφαίμαξης ευρωπαϊκών κονδυλίων απο λίγους και για ακόμα λιγότερους, οπότε και δεν αξίζει τον κόπο ν ασχοληθεί κανείς