24-06-24, 10:14 | #1 |
αρχάριος,στήσιμο ενυδρείου , αποριές
24-06-24, 10:14
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλημέρα,
έχω ένα ενυδρείο 96 λίτρα 80*32*45.Ειμαι νέος στο χόμπι και για αυτό έχω κάποιες απορίες. Μέσα θα μπουν(μάλον):φυτα: κερατόφυλλο, anubia, hygrophila polysperma,lemna minor και java fern.ψαρια:4 honey gourami, 6 kohli loach και ή 10 αρλεκίνοι ή 10 cherry barbs. 1)Τι από τα δύο θα προτείνατε? 2)Στο τέλος του στρωσίματος να κάνω αλλαγή νερού 90%? 3)Για να μαλακώσω το νερό μάλλον θα βάλω τύρφη στο φίλτρο.Η τύρφη χρειάζεται κάποια φροντίδα? Αν κατάλαβα καλά στον πυθμένα πρέπει να βάλω ειδικό υπόστρωμα για φυτά και απο πάνω χαλαζιακή άμμο?κάπου είδα ότι το υπόστρωμα για τα φυτα πρέπει να είναι τύρφη.ισχύει? Η τύρφη θα μαλακώσει το νερό? 4)Ξύλα, ξερά φύλλα και πέτρες μάλον θα μαζέψω απο την φύση.Χρειάζονται κάποια απολύμανση? 5)Τι να ταίζω τα ψαρια? 6)κάπου διάβασα ότι για να βάλω βυθόψαρα πρέπει να περιμένω δύο μήνες να στρώσει ο βυθός.Τι σημαίνει αυτο?έχει σχέση με το στρώσιμο του φίλτρου? 7)Τέλος, ξέρει κανείς σε τι βιότοπο ζούν οι αρλεκίνοι? Ευχαριστώ για την υπομονή σας. |
|
Εμφανίσεις: 3923
|
|
||||
|
||||
Γεια σου αρχισε με οσα περισσότερα φυτα μπορεις πριν βαλεις ψαρια. Θα πρότεινα να πάρεις ενα υποστρωμα για φυτα ( οχι aquasoil) οπως το tropica plant growth substrate ή το Aquaforest . Θα χρειαστεί περίπου ενα δαχτυλο απο το θρεπτικό υποστρωμα και απο πανω βαλε αμμο ( οχι χαλικι) σε χρωμα της αρεσκειας σου. Η αμμος " κλειδώνει ολα τα θρεπτικά μέσα και καθαριζει ποιο ευκολο γιατι δεν παγιδεύει τις βρωμιες.
Πως θα στρώσεις, θα κανεις τεστ? Εχεις καποιον να σου δωσει μπολι απο το δικο του ενυδρείο? Αρλεκινοι ειναι πολλοί ευκολα ψαρακια και προσαρμοσιμα το ίδιο και τα cherry barb. Εαν θες χρωμα τα κόκκινα αρσενικα cherry barb θα σε αποζημιωσουν. Ειναι καθαρα θεμα προτίμησης. Μην μπλεκεις με τυρφη και μαλάκωμα νερου. Τα ψαρακια που θα βαλεις δεν έχουν ιδιαίτερες αναγκες. Εαν αργότερα το αποφασίσεις παρε μια οσμωση. Ο,τι βαλεις στο ενυδρείο απο τη φυση να εισαι σιγουρος οτι δεν προέρχεται απο μερος με φυτοφάρμακα και ο,τιδηποτε αλλο βλαβερο. Φυλλα στο ενυδρείο εχω βαλει απο μανολια και μουσμουλιά, απο τα ξερα που ρίχνουν στο εδαφος. Στο εμπόριο υπάρχουν τα catappa επισης καλη επιλογη. Πριν τα βαλεις μεσα τα βραζεις για απολυμανση αλλα και για να βουλιάζουν μολις τα βαλεις στο ενυδρείο.
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Το ενυδρείο έχει ήδη στηθει και στρώνεται με αμμωνία.Εχουν μπει πλατανόφυλλα, ξύλα και πέτρες(θα μπουν και φύλλα μανόλιας).Οι πέτρες μπορεί να είναι ασβεστολιθικές(δεν τις ξεχωρίζω).Κάπου διάβασα ότι οι ασβεστολιθικές ανεβάζουν το ph και δεν το θέλω.Να τις βγάλω?
|
|
|||
|
|||
Επειδή το νερό της βρύσης είναι πολύ σκληρό(gh 21, μέτρηση με sticks) θα πάρω σίγουρα Α/Ο.Έτσι σκέφτηκα να βάλω 6 panda corydoras και 10 cardinal tetra.Nα το κάνω ή είναι δυσκολα σε κάτι άλλο εκτός από την σκληρότητα?Έχετε να προτείνετε κάποια καλή και οικονομική Α/Ο?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξάτμιση αναπλήρωση νερού αποριές.. | ScorpionGr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 06-07-14 22:55 |
Αρχάριος, γνώμες για στήσιμο και ψαροσύνθεση | zanzak | Χρυσόψαρα | 48 | 04-12-13 13:10 |
Νέο στήσιμο του ενυδρείου | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 08-01-12 14:07 |
Αρχάριος - Συμβουλές για στήσιμο γαριδοενυδρείου | StelMex | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 03-03-11 04:28 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |