Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-10-24, 10:42   #1
νεο ενυδρειο 108 λιτρων
CHRISTOS80
Junior Member
Περιοχή: ΡΑΦΗΝΑ

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
CHRISTOS80 Ο χρήστης CHRISTOS80 δεν είναι συνδεδεμένος 02-10-24, 10:42
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

καλησπέρα και καλώς σας βγήκα.
Μετα απο περίπου 10 χρόνια είπα να φτιάξω ένα φυτεμένο ενυδρείο.
Πριν 10 χρόνια είχα ενυδρείο αλλά χωρίς φυτά μόνο διακόσμηση.
Το ενυδρείο το έχω φτιάξει την προηγούμενη Παρασκευή με υπόστρωμα για τα φυτά. Την ημέρα που ξεκίνησα έβαλα σκεύασμα με βακτήρια αλλά δεν έριξα φαι. Την δεύτερη και τρίτη μεριά έκανα τεστ αμμώνιας αλλά δεν είχα ένδειξης αμμωνίας την τέταρτη είχα ένδειξης αμμωνίας περίπου 0,5 αφού είχα βάλει μπουγκι με φαι την τρίτη μέρα. Απο περιέργεια έκανα τεστ νιτρωδών και νιτρικών και έδειξαν και αυτά ένδειξης και με παραξένεψε που είχα τόσο νωρίς. Επίσης την τέταρτη ημέρα εμφανίστηκαν σαλιγκάρια μικροσκοπικά μέτρησα περίπου 10.
τα ερωτηματα
1ο αν ότι εχω απο την τέταρτη ημέρα ένδειξης σε νιτρώδη αλλά και νιτρικέ είναι φυσιολογικο?
2ο για τα σαλιγκάρια να βαλω από τώρα helena που είναι στο στρώσιμο για να περιορίσω τον πλυθυσμο τους η να περιμένω να περάσει η περίοδος στρωσίματος?
Drop Checker
ΥΓ. στο ενυδρείο εχω βάλει μπουκάλα Co2 και λειτουργεί 24 ώρες με drop checker
ευχαριστώ
περιμένω τις συμβουλές.
Εμφανίσεις: 922
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-24, 09:43
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Στη διαδικασία στρωσίματος θα παίρνεις διαφορες μετρησεις καθως ολα ειναι ασταθη! Ειδικα αν μετράς με στικακια δεν είναι ακριβή και μπορεί να είναι παραπλανητικά ...
Για να στρώσεις σωστά (ώστε να δημιουργηθεί αρκετή "βιολογία" να αντέξει στις εισαγωγές ψαριών) διάλεξε ένα από τους 3 τρόπους από εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89293
Γενικά όλα τα ζωντανά έχουν πρόβλημα με την αμμωνία οποτε καλο θα ήταν να περιμένεις να στρώσει πρώτα...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-24, 15:26
CHRISTOS80 Ο χρήστης CHRISTOS80 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Η διαδικασια που εχω διαλεξει ειναι με τροφη για τη δημιουργια αμωνιας αλλα ριχνω και υγρο με βακτηρια απο την πρωτη μερα (με τις οδηγιες που γραφει το σκευασμα)και για να εξελιχθει ο κυκλος του αζωτου.Οι μετρησεις που περνω ειναι με υγρα τεστ γνωστης εταιρειας,απλως απο την τριτη μερα που ξεκινησα να κανω τεστ αμωνιας εκανα και για νιτρωδη και νιτρικα και ειδα οτι ειχα ενδειξεις και απο τα δυο γιαυτο ρωτησα αν ειναι φυσιολογικα.
Τωρα απο την τριτη μερα του στρωσιματος εμφανιστηκαν σαλιγκαρια λαθρεπιβατες 5 τον αριθμο ...πολυ μικρα.... σημερα στην εβδομη μερα βλεπω πανω απο 15 που γυριζουν μεσα στο ενυδρειο και θελω να ρωτησω αν πρεπει να βαλω σαλιγκαρια helena για να μειωσω τον πλυθισμο απο τωρα που ειναι στο σρωσιμο.
Υ.Γ. απο το pet που αγορασα τα φυτα μου ειπαν οτι μπορει να υπηρχαν αυγα στα γλαστρακια και να εκκολαυθηκαν στο ενυδρειο και ηταν υπερ ακομα και στο στρωσιμο να βαλω 2-3 hellena για να μειωσω τον πλυθυσμο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-24, 15:41
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες και καλή επανεκκίνηση !
Εγώ θα άφηνα τους λαθρεπιβάτες ήσυχους (τουλ. προς το παρόν) γιατί κατά τη γνώμη μου θα επιταχύνουν τον κύκλο του αζώτου αλλά και την γενικότερη ωρίμανση του ενυδρείου. Μακροπρόθεσμα μόνο καλό κάνουν και αν πολλαπλασιαστούν πολύ το μόνο θέμα είναι το αισθητικό (και το ότι προσμετρώνται αναλογικά στην γενική ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-24, 15:50
CHRISTOS80 Ο χρήστης CHRISTOS80 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλώς ήρθες και καλή επανεκκίνηση !
Εγώ θα άφηνα τους λαθρεπιβάτες ήσυχους (τουλ. προς το παρόν) γιατί κατά τη γνώμη μου θα επιταχύνουν τον κύκλο του αζώτου αλλά και την γενικότερη ωρίμανση του ενυδρείου. Μακροπρόθεσμα μόνο καλό κάνουν και αν πολλαπλασιαστούν πολύ το μόνο θέμα είναι το αισθητικό (και το ότι προσμετρώνται αναλογικά στην γενική ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου).
Σε ευχαριστω πολυ.
Το θεμα μου ειναι ποσο θα επηρεασει την ιχθυοφορτιση? αν εχω δηλαδη 30 λαθρεπιβατες σε ενα ενυδρειο 108 λιτρων ποσα ψαρια μπορω να βαλω?Σκεφτομαι να βαλω ή κοπαδοψαρα 2 ειδη ή guppy.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-24, 19:19
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Πολλοι θα σου πουν να βάλεις. Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο να βιαστείς. Η αμμωνία όπως και να έχει είναι τοξική για όλους τους οργανισμούς!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές