|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Αναγνώριση είδους
Τα ψαράκια αυτά τα είδα σε γνωστό pet shop της θεσ/νικης χωρίς κανείς εκεί να γνωρίζει το είδος τους.
Είναι περίπου 2-2,5 εκ. μήκος και όπως φαίνεται στις φώτο , έχουν λευκό σώμα με σκούρες μπλέ κάθετες γραμμές και μπλέ φωσφοριζέ χρώμα στο κεφάλιι, άκρως παιχνιδιάρικα αλλά και τσαμπουκάδες ως εκεί που δεν παίρνει (στο διπλανό ενυδρείο είχε καμμιά 30αριά, διπλάσια σε μήκος, tropheous duboisi που φαίνονταν αρνάκια δίπλα τους). Ήταν περίπου 20 ψαράκια, μου έκανε τέτοια εντύπωση η συμπεριφορά τους που με βλέπω να το γυρνάω σε κιχλίδες αρκετά σύντομα. Αν κάποιος γνωρίζει τι είναι θα με βοηθούσε πολύ, μια και θα πρέπει να τα έχω υπόψιν μου όταν θα φτιάξω το κιχλιδοενυδρείο μου. Οι φώτος δε φαίνονται και τόσο καλά λόγω κινητού τηλεφώνου αλλά νομίζω ότι κάτι βγαίνει.
"... και πάνω από τις Μοίρες, έστεκε μια θεότητα που ήταν υπεύθυνη τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και την εξουσία τους. Η Ειμαρμένη, γνωστή και ως Πεπρωμένο, κόρη του Χάους και της Νύχτας, θεωρούνταν η υπέρτατη Αρχή στον Κόσμο. Οι Μοίρες έπρεπε να υφαίνουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της, και οι Θεοί, ακόμα κι ο ίδιος ο Δίας, να συμμορφώνονται με τις εντολές της. Το πλέον σημαντικό σχετικά με την Ειμαρμένη ήταν ότι οι αποφάσεις της δεν παίρνονταν σύμφωνα με τα καπρίτσια της (όπως π.χ. οι αποφάσεις του Δία) ούτε συμπορεύονταν απαραίτητα με την ηθική και τα ήθη. Ήταν αποφάσεις "μαθηματικά" υπολογισμένες που είχαν άμεση σχέση με το αίτιο και το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει όμως να συγχέεται με τη Θέμιδα, γνωστή και ως Δικαιοσύνη. Η Ειμαρμένη, ήταν πάνω από όλους και πάνω από όλα”. |
|
||||
|
||||
Αυτά τα ψαράκια τα βλέπω πολύ σyχνά στα pet shops αλλα δε μπορεσα oύτε και εγώ να βρω τι είδος ειναι... Πάντως αν ήταν να τα ονομάσω θα έλεγα οτι είναι σαν Pseudotropheus...
|
|
||||
|
||||
Με Pseudotropheus Crabro μοιαζουν
|
|
|||
|
|||
Σε ποιό μαγαζί τα είδες;Ρώτα τον άσχετο τον πετσοπά τουλάχιστον από ποια λίμνη είναι(αμφιβάλλω τα μάλα ότι πρόκειται για Μαλάουι!!).Θεωρώ ότι έιναι τα neolamrologus sexfasciatus(Nkondwe) της Ταγκανίκα(οι...της άλλης λίμνης βοηθάτε ρεεεε!!!! ).
|
|
||||
|
||||
Γιατί να αγοράσει κάποιος ψάρια που δεν ξέρει τι είναι και που επίσης ο καταστηματάρχης δεν γνωρίζει να του απαντήσει ;
|
|
||||
|
||||
Ο καταστηματαρχης οταν τα παραγγειλε τι ζητησε,ψαρια που να εχουν μπλε
καθετες γραμμες ;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και επίσης πολλές φορές οι χονδρέμποροι στέλνουν στα καταστήματα τα περίφημα ψάρια mix. Κιχλίδες μαλάουι μιξ.... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
το σταδιο.Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ειναι δυνατον να αγοραζουν ψαρια με αυτον τον τροπο ανθρωποι που θελουν να θεωρουνται επαγγελματιες.
|
||||
|
||||
Αφού τα ζητάνε οι πελάτες....γιατί να μην αγοράζουν ;
|
|
||||
|
||||
πιασε μου ενα πουα με κιτρινες βουλεεεεεες
|
|
|||
|
|||
συνηθως ο επαγγελματιας σε οποια βαθμιδα του επαγγελματος κι αν ανοικει(εισαγωγεας,εξαγωγεας,καταστηματαρχης,πωλητ ης κλπ)δεν θα κατσει να φαει τον ελευθερο χρονο του διαβαζοντας βιβλια η σερφαροντας στο δικτυο με σκοπο να εμπλουτισει τις γνωσεις του.σε βαθος χρονου καταλαβαινει κι ο ιδιος οτι του αρκει να γνωριζει "λιγο απ ολα" επειδη διαπιστωνει πολυ γρηγορα οτι ο κυριος ογκος της πελατειας του αποτελειται απο ανθρωπους που γνωριζουν "λιγο απ ολα".οταν λοιπον εμεις που τον ελευθερο χρονο μας ανταλλασουμε αποψεις εμπλουτιζοντας τις γνωσεις μας παμε σ ενα κεντρικο καταστημα ενος επαγγελματια "λιγο απ ολα" πολυ γρηγορα θα διαπιστωσουμε οτι ειμαστε ενας απειροελαχιστος κρικος στην πελατειακη αλυσιδα του.θα το διαπιστωσουμε αυτο βλεποντας το μικρο κοριτσακι να διαλεγει το χρυσοψαρο του,το εφηβο αγορακι να αγοραζει το πρωτο του πολυχρωμο καναρινι,το ερωτευμενο ζευγαρακι να ζαχαρωνει το πιο παιχνιδιαρικο σκυλακι του σωρου και κυριως βλεποντας τον καταστηματαρχη "λιγο απ ολα" να τριβει τα χερια του απο ικανοποιηση για τισ εισπραξεις της ημερας.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση είδους | bogias | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 01-06-06 14:39 |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-04-06 13:56 |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 22-04-06 21:42 |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 15-03-06 19:00 |