|
|
||||
|
||||
|
τωρα με τις ζεστες που αναπληρωνω συνεχεια το 75λιτρο μου με νερακι αο,παρατηρησα οτι λιγουλακι και σε ενα διαστημα περιπου 6-7 ημερων αυξηθηκε η αλατοτητα μου σε 1 βαθμο απο 1025 σε 1026.
την αναπληρωση την κανω σιγα-σιγα χειροκινητα και σε καθημερινη βαση... τι συμβαινει...?? .υποτιθεται οτι αν γινονται σιγα-σιγα η αναπληρωσημε νερο αο δεν αλλαζουν οι συνθηκες...ΥΓ.να συμπληρωσω οτι οι μετρησεις γινονται με ''δανεικο'' ρεφρακτομετρο..... θωμακο,ευχαριστω.... |
|
|
||||
|
||||
|
Δεν ειναι κατι που πρεπει να σε ανησυχει ...μπορει απλα να ηταν λανθασμενη η μετρηση .
Εχεις καλιμπραρει προσφατα το ρεφρακτομετρο του φιλου σου ? εχει ATC ? Πολλες φορες μετραμε με το ρεφρακτομετρο και μετα δεν καθαριζουμε το τζαμακι καλα ...ετσι μενουν αλατα πανω που μπορει να επηρεασουν την επομενη μετρηση (λεω εγω τωρα Μετρα πριν και αμεσως μετα την αναπληρωση να δεις ποσο αυξανει η αλατοτητα σου μεσα σε μια μερα λογω εξατμισης... Παντως , το συνηθες στα μικρα ενυδρεια ειναι να πεφτει η αλατοτητα (λογω σκιμερ , splashing κλπ) ...εφοσον κρατας μια σταθερη σταθμη νερου (χωρις προσθαφαιρεσεις βραχου/εξοπλισμου κλπ που μπορει να την επηρεασουν) και αναπληρωνεις ευλαβικα με RO , η αλατοτητα δεν ανεβαινει |
|
|
||||
|
||||
|
ok ευχαριστω βασιλη μου.
|
![]() |
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Κατασκευη Ενυδρειου Απο Ασχετη(!) | notos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 17-04-06 23:12 |
| Μετακομιζω γιατι "χωριζω"......καμια σχεση | jimismc | Malawi | 3 | 09-02-05 21:02 |