|
|||||||
| Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Κωστα μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση...ξεκιναω με διπλασιασμό του βιολογικου υλικου.
Εκτος απο ψαθα θα προσθεσω και σφουγγαρι και συχνοτερες αλλαγες και ελπιζω να φυγει.. |
|
|
||||
|
||||
|
Κυριάκο, η προσθήκη βιολογικού υλικού δεν θα μειώσει τα νιτρικά, ή μπορεί ελάχιστα,
εφόσον δεν έχεις αμμωνία και νιτρώδη, το βιολογικό που ήδη έχεις λειτουργεί καλά, όχι ότι ο διπλασιασμός θα προκαλέσει πρόβλημα, το αντίθετο, αλλά δεν θα σου μειώσει νιτρικά. Μείωση νιτρικών θα έχεις , με πιο τακτικό καθαρισμό της ψάθας, να μη συσσωρεύονται σκουπιδάκια, πολλά φυτά, τώρα όμως Χειμωνιάζει, λιγότερο φαΐ, και πιο τακτικές αλλαγές
|
|||
|
|||
|
Νομίζω η πιο σωστή κατεύθυνση είναι να βελτιώσεις το θέμα
με τα νιτρικά, οι αλλαγές νερού θα βοηθήσουν, καλύτερα μικρές και πολλές, παρά μεγάλες. Όταν τα φυτά εγκλιματιστούν καλύτερα, (παίρνει χρόνο) νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Γενικότερα, μην πολυπηράζεις το βιολογικό υλικό σου τώρα που αρχίζει και κρυώνει ο καιρός γιατί είναι πιο ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες. |
|
|
|||
|
|||
|
Καλησπερα παιδια..μετα απο καιρο κανω παλι την εμφανιση μου..μας εφαγε δουλεια ειχα και μετακόμιση πολυ τρεξιμο...ιδου το ερωτημα..μες την μεση του χειμωνα και η λιμνη εχω γεμισει αλγη συνεχως αναπτυσσόμενη...σκεφτειτε οτι υπαρχει και τεντα οποτε ο ηλιος δεν την χτυπαει..μπορείτε να μου πειτε τι γινεται και πως θα το αντιμετωπίσω?
|
|
|
||||
|
||||
|
Κυριάκο μου καλέ
Τι μπορείς να κάνεις για να την καταπολεμήσεις : 1. Αφαίρεσε σάπια φύλλα και οργανικά απο τον πάτο της λίμνης (προσεκτικά) 2. Βάλε αεραντλία βελτίωσε την ανατάραξη 3. Βγάλε όση περισσότερη μπορείς με τα χέρια πριν να αποκτήσεις άλλα προβλήματα . (αυτό βέβαια θα εξαπλώσει τα σπόρια της άλγης οπότε θα χρειαστεί να το κάνεις αρκετές φορές ) 4. Μέτρα φωσφορικά . 5. Κάνε συχνές αλλαγές νερού αλλά μικρές . Να είσαι καλά
|
||||
|
||||
|
Πώς είναι αυτή η αλγη ; γιατί μας ενοχλεί ; Ρωτάω γιατί κι εμείς έχουμε πράσινη αλγη στα τοιχώματα και σε κάποια σημεία στον πάτο. Το νερό είναι κρυστάλλινο.
|
|||
|
|||
|
Οπωσδηποτε να βαλεις αεραντλια και καθε μερα αλλαγη 5 -10 %.Στην λιμνη μου ειχα κ εγω τριχοειδη αλλα τωρα που ανεβηκε η θερμοκρασια του νερου κατεβασα την αεραντλια στον βυθο και σε 4 μερες τα πηρε και τα σηκωσε ολα!
|
![]() |
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| νεα κατασκευη λιμνης | petros kapa | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 25-04-13 13:37 |
| κατασκευη λιμνης | panos78 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 25-04-12 23:39 |
| ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | αλεξ παπ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 07-10-11 23:55 |
| ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ!! | voulafoufri | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 29 | 23-08-10 21:43 |
| ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | Serifis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 29-09-09 12:12 |